MALZEMELER
- 100 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı yenibahar
- 2 adet pırasa
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 4 adet yufka
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
- Susam
- Soğanı küp küp doğrayarak az yağ ile hafifçe kavurun.
- Kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kavrulan kıymaların üzerine ince ince kıyılmış pırasaları da ekleyerek 15-20 dakika kadar soteleyin.
- Pirinci yıkayın.
- Küçük bir tencerede üzeri geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
- Ardından suyunu süzün.
- Pırasalı harca ekleyin.
- Tuzunu ve baharatlarını da serpiştirerek karıştırın.
- Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
- Yufkalardan birini sererek üzerine sosu dökün ve her yerine yayın.
- Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
- Zarf şeklini alan yufkayı 4 eşit kare şeklinde kesin.
- Her karenin ortasına 1 yemek kaşığı harç koyarak bohça şeklinde katlayın.
- Katlanan yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine sosun kalanından sürün.
- Susam, çörek otu serpiştirin.
- Fırında kızarana dek pişirin.