Advertisement

Responsive Advertisement

Pirinçli Zarf Böreği Tarifi

Pirinçli Zarf Böreği Tarifi, Pirinçli zarf böreği oklava kullanmayı pek bilmeyenler için hazır yufka ile yapılabilecek harika bir börek tarifidir. İkindi çayları için çay dostu bir börek çay ile süper gidiyor. Ev halkı bu böreğe bayılacak. Tarifi yapmanızı tavsiye ederiz.
Pirinçli Zarf Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • 100 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 2 adet pırasa
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 4 adet yufka
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSU İÇİN
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
ÜZERİ İÇİN
  • Çörekotu
  • Susam
Pirinçli Zarf Böreği Tarifi
Pirinçli Zarf Böreği Tarifi
  1. Soğanı küp küp doğrayarak az yağ ile hafifçe kavurun.
  2. Kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Kavrulan kıymaların üzerine ince ince kıyılmış pırasaları da ekleyerek 15-20 dakika kadar soteleyin.
  4. Pirinci yıkayın.
  5. Küçük bir tencerede üzeri geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
  6. Ardından suyunu süzün.
  7. Pırasalı harca ekleyin.
  8. Tuzunu ve baharatlarını da serpiştirerek karıştırın.
  9. Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
  10. Yufkalardan birini sererek üzerine sosu dökün ve her yerine yayın.
  11. Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
  12. Zarf şeklini alan yufkayı 4 eşit kare şeklinde kesin.
  13. Her karenin ortasına 1 yemek kaşığı harç koyarak bohça şeklinde katlayın.
  14. Katlanan yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  15. Üzerine sosun kalanından sürün.
  16. Susam, çörek otu serpiştirin.
  17. Fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun…