Advertisement

Responsive Advertisement

Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi

Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi, Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Malzemeleri, Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır

Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi, bayramda nasıl bir şarbetli tatlı yapayım diye düşünüyorsanız. Hep aynı tatlıdan bıktım değişik tatlar arıyorum diyorsanız Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı tam size göre şekliyle göz dolduran yedikçe yediren Şerbetli Pratik Bayram Tatlısını yapmanızı tavsiye ederiz :)
Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • 2 Yumurta – birinin sarısını ayıralım
  • 1/4 limon
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 limon
  • 3,5 su bardağı şeker
İÇ HARCI İÇİN
  • şerbetli pratik bayram tatlısı
  • 1,5 – 2 Su bardağı kadar ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi
Şerbetli Pratik Bayram Tatlısı Tarifi
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım; Su ve şekeri derin bir tencereye boşaltın.
  2. Kaynamaya bırakın.
  3. Kıvamını aldıktan sonra limon suyunu ilave edin.
  4. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
  5. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisinde birleştirin ve yoğurun.
  6. Kulak memesi kıvamın da bir hamur hazırlayın.
  7. Hazırladığınız hamurun ağzını kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  8. İç malzemesi için tarçın, ceviz ve toz şekeri bir kasenin içerisinde karıştırın.
  9. Hamuru dolaptan çıkarın.
  10. Cevizden birazcık daha küçük parçalar koparın.
  11. Kopardığınız hamuru elinizde yuvarlayın ve parmağınız ile içli köfte oyar gibi hamurda yer açın.
  12. Açılan oyuğa iç harcından koyup kapatın.
  13. Çok az yağlanmış tepsiye bu şekilde tatlıları hazırlayarak dizin.
  14. Ayırdığımız yumurta sarısını tatlıların üzerine sürelim.
  15. Çatal ile tatlıların üzerine çizikler atabilirsiniz.
  16. Isıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  17. Bu arada şerbet soğumuş olacaktır, sıcak sıcak fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün.
  18. Şerbeti çektikten sonra tatlıları servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…