Advertisement

Responsive Advertisement

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Tarifi, Fındıklı Şekerpare Malzemeleri, Fındıklı Şekerpare Nasıl Yapılır

Fındıklı Şekerpare Tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı fındıklı şekerpare tarifimize hoşgeldiniz. Canınız tatlı istediğinde yapılması kolay güzel bir tarif ararsanız fındıklı şekerpare tatlısı tam size göre, fındıklı şekerpare tatlısını bayramlarda gelen misafirlere ikram edebilirsiniz. Bayramdan başka istediğiniz zaman yapıp akşam yemeğinden sonra yiyebilirsiniz bu size kalmış ama tarifi denemenizde yarar var.
Fındıklı Şekerpare Tarifi
MALZEMELER
  • Alabildiğince un
  • 250 gr tereyağı - oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı fındık – robotta çekilmiş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı irmik
ÜZERİ İÇİN
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limonun suyu
  • 3,5 su bardağı su
Fındıklı Şekerpare Tarifi
  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım; şekeri ve suyunu tencerede kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika sonra limon suyunu ekleyin.
  • 3-5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.
  • Şekerpare için; Hamur yoğurma kabına yumuşamış yağı, pudra şekerini alarak iyice yoğurun.
  • Ardından yumurtaları ekleyin ve yoğurun.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Parçaların üzerine birer tane ceviz yerleştirin, hafifçe bastırın.
  • Isıtılmış fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine ılıyan şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekene kadar dinlendirin.
  • Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpiştirerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…