Advertisement

Responsive Advertisement

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri, Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, Kremalı mantar çorbasının ana malzemesi süttür. Sütü daha çok tatlılarda kullansakta bu çorbada çok güzel oluyor. Mantar desek zaten herkes tarafından sevilen bir sebze üzerine nane dökerseniz yemeğe ayrı bir tat verir ama siz nane ve pul biber koymadan da yiyebilirsiniz. Orası size kalmış ama baharatsız yemeğin tatı olmaz derim :)
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • 1 litre süt ( 1 bardağı eksik bırakıp, yerine su da koyabilirsiniz.)
  • 400 gr. Mantar
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
  1. Önce mantarları çok ince kıyıp 1-2 yemek kaşığı yağla tavada pişirin. Suyunu süzün.
  2. Sıvı yağ ve tere yağını tencereye koyup ısıtın.
  3. Unu ekleyip kavurun. 3-4 dakika kavrulduktan sonra azar azar sütü dökün.
  4. Çorbayı çırpma teliyle karıştırın.
  5. Eğer un sütün içinde topaklanırsa mikserle çırpın.
  6. Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket krema ekleyin. Pişmiş mantarları ve tuzu da atın. 4-5 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Altını kapatın. 
Afiyet olsun...