Advertisement

Responsive Advertisement

Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi

Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi, Et Suyuna Tarhana Çorbası Malzemeleri, Et Suyuna Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi, geçmişten günümüze gelen her hastalığa gribe yararlı olan, evimizde nerdeyse her gün yapılan çorba olan tarhanayı kim sevmez. Ufak bir bilgi de vermek gerekirse Tarhana kelimesi “dar hane” kelimesinden geliyor günümüze malzeme açısından çok zengin olan tarhana Et suyuyla yapılınca lezzeti iki kat artıyor.
Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Et suyunda da yağ var)(Ey suyu yoksa 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3yemek kaşığı sıvı yağ koyun)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 4-5 yemek kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı soğuk su (Et suyu yoksa 5 bardak koyun)
Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi
  1. 1 çorba kaşığı salça
  2. Sıvı yağı tencereye koyup ısıtın. 1 yemek kaşığı salçayı ve 1domates püresini koyup kavurun.
  3. Üzerine 4 su bardağı soğuk suyu ve et suyunu dökün.
  4. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 4 yemek kaşığı tarhanayı da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırmaya başlayın.
  5. Kaynayıp iyice kıvam alınca kısık ateşte bir iki dakika daha kaynatın. (Tarhananız topaklanırsa mikserle çırpın)
  6. Üzerine 1 yemek kaşığı kuru naneyi serpin.
Afiyet olsun...