Advertisement

Responsive Advertisement

Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi

Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi, Konya Yöresi Tarhun Çorbası Malzemeleri, Konya Yöresi Tarhun Çorbası Nasıl Yapılır

Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi, bugün yemeğe hangi çorba yapıcaksınız bilmiyormusunuz? gelin akşam yemeğinide aradan çıkartalım. Konya denildiğinde akla tabi ki Etli Ekmek geliyor ama birde çorbasını deneyin. Tarhun otu ile süslenerek ikram edilmiş çorbamız oldukça lezzetli.
Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • Kuru tarhun otu
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 yumurta
  • 2 bardak süzme yoğurt
ÜZERİ İÇİN
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi
  1. Tencere de yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
  2. Ardından unu ilave edin ve tavuk suyu ile açarak karıştırın.
  3. Tencereyi ocağa alın, karıştırarak kaynatın.
  4. Kaynadığında ocağın altını kısın.
  5. Didiklenmiş tavuk etini çorbaya katın.
  6. Tuzunu ekleyin.
  7. 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
  8. Tarhun otunu ufalayın ve çorbanın üzerine bolca serpiştirin.
  9. Sosu için tavada yağları ve kırmızı toz biberi hafifçe kızartıp çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...