Advertisement

Responsive Advertisement

Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi

Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi, Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Nasıl Yapılır, Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Malzemeleri

Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi, her zaman mutfaklarımızda bulunan malzemelerden, yapılması kolay bir börek tarifidir. Gündüz misafir geldiğinde, ikindi çaylarında, sahurlarda karnımız açıkınca yiyebileceğimiz lezzetli bir börek tarifi. Nasıl böreği taze tutarız diyorsanız, Tapır olarak adlandırılmış kaliteli plastikten yapılmış her türlü saklama kabında saklanabilir.
Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi
MALZEMELER
  • 300 gr. ıspanak
  • 6 adet yufka
  • 3 adet yumurta – birinin sarısını ayıralım
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Karabiber, zeytinyağı
ARASINA SÜRMEK İÇİN
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı / eritilmiş tereyağı,
  • 1 su bardağı yoğurt,
AYRICA
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi
Ispanağı bol su ile yıkayarak ince ince kıyın.
Üzerine peynir, karabiber ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
Yufkalardan birini tezgaha serin.
Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her yerine sürün.
İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine serin.
Üçgen şeklinde 6 veya 8 parçaya ayırın.
Her bir üçgeni geniş tarafından başlayarak sarın ve ortaya kadar rulo yapın.
Ortaya geldiğiniz de kenarlarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın.
Üçgenin açıkta kalan ucun böreğin içine doğru kıvırın.
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ardından iç harcın içine yumurtaları kırın ve karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine 1-2 yemek kaşığı koyun.
Ayrılan yumurta sarısını böreklerin kenar kısımlarına sürün.
Fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve 2-3 dakika sonra fırından çıkarın.
Afiyet olsun...