Advertisement

Responsive Advertisement

Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi

Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi, Ev Yapımı Alman Pastası Malzemeleri, Ev Yapımı Alman Pastası Nasıl Yapılır, Alman Pastası Tarifi

Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi, hep aynı tür kek yapmaktan sıkıldıysanız şimdiki tarif tam size göre, ev yapımı alman pastası, pastahanelerde gördüğünüz alman pastasında farklı bir şekle sahip yapacaklar için çikolata sosu dökmelerini tavsiye ederiz.
Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi
MALZEMELER
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
KREMA İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 adet yumurta
Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi
ÜZERİ İÇİN
  • Pudra şekeri
Ev Yapımı Alman Pastası Tarifi
  1. İlk olarak kremayı hazırlayalım: süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu tencereye alın ve çırpın.
  2. Ocağın altını açalım ve sürekli çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
  3. Ocaktan indirmeye yakın tereyağını ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
  4. Son olarak da vanilyayı dökün ve karıştırın.
  5. Kremayı ocaktan indirin.
  6. Mikser ile kremayı 2-3 dakika çırpın.
  7. Soğumaya bırakın.
  8. Bu arada keki hazırlayalım: yumurta ve şekeri çırparak krema halini almasını sağlayalım.
  9. Üzerine yağ, süt ve yoğurdu ekleyerek karıştıralım.
  10. Un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım.
  11. Fırın tepsisini yağlayın ve hafifçe unlayın.
  12. Hazırladığımız hamuru tepsiye dökün ve her yerine yayın.
  13. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  14. Pişen keki 10-15 dakika dinlendirin ve tepsiden ters çevirerek çıkarın.
  15. keki ortasından ikiye ayırın.
  16. Soğuyan kremayı tekrar çırpın ve kekin bir parçasına dökün ve her yerine yayın.
  17. Diğer parçayı da üzerine kapatın.
  18. Pudra şekeri ile süsleyerek 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…