Advertisement

Responsive Advertisement

İncirli Muhallebili Kek Tarifi

İncirli Muhallebili Kek Tarifi, İncirli Muhallebili Kek Nasıl Yapılır, İncirli Muhallebili Kek Malzemeleri

İncirli Muhallebili Kek Tarifi, İncirli Muhallebili kek ile pastanın birleşmesinden oluşan enerji deposu bir kek tarifidir. Büyük küçük herkesin severek yediği en güzel kek tarifi sizlerle. İsterseniz akşam yemeğinden sonra misafileriniz veya ailenizle yiyebilir. Dilerseniz ikindi çayında yiyebilisiniz orası size kalmış ama biraz enerjiye ihtiyacım var diyosanız bu tarif tam size göre tarifi denemenizi tavsiye ederiz.
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
MALZEMELER
KEK İÇİN

  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
MUHALLEBİ İÇİN
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
TABANI İÇİN
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 400 gr. kuru incir
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
KARAMELLİ ŞERBET İÇİN
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu
  • 1.5 su bardağı su
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
  1. İlk olarak keki hazırlayalım; yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Süt, yağ ve portakal kabuğunu ilave edin ve karıştırın.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
  4. Yağlayıp unladığınız tepsiye harcı dökelim.
  5. Pişmesi için fırına sürelim.
  6. Bu arada kuru incirleri küçük küçük doğrayın.
  7. Cevizleri kırın.
  8. Pişen keki fırından alalım.
  9. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra keki tepsiden çıkarın.
  10. Tepsiyi yıkayarak kurulayın.
  11. Hafifçe yağlayın tepsiyi.
  12. Tencerenin içerisine 1,5 çay bardağı şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
  13. Şeker eridiğinde üzerine 1,5 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş dökün ve kaynatın.
  14. Şeker tekrar eridiğinde limon suyunu dökün.
  15. Ardından ocaktan indirin.
  16. Doğranmış incirleri şerbetin içine atın.
  17. 1 dakika kadar şerbetin içinde karıştırarak tutun incirleri ve kevgir yardımı ile ayrı bir kaseye çıkarın.
  18. İncirleri cevizler ile karıştırarak tepsinin dibine serin.
  19. Bu arada muhallebi için yağ dışındaki muhallebi malzemelerini tencereye alarak pişirin.
  20. Muhallebi piştiğinde tereyağını ekleyin ve mikser ile çırpın.
  21. Muhallebiyi tepsinin içindeki incir ve cevizlerin üzerine dökün ve yayın.
  22. Keki de muhallebi sıcak iken muhallebinin üzerine kapatın.
  23. Hafifçe bastırın.
  24. Kekin üzerini kürdan ile bir çok yerden delin.
  25. Kalan şerbeti kekine her yerine gelecek şekilde dökün.
  26. Keki en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  27. Servis yapmadan önce keki ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
İncirli Muhallebili Kek Tarifi
Afiyet olsun...