Advertisement

Responsive Advertisement

Saç Ekimi Estetik Midir Yoksa İhtiyaç Mı?

Saç Ekimi Estetik Midir Yoksa İhtiyaç Mı?
Her insanın hayatının bir döneminde saç dökülmesi problemi ile karşılaşması ve buna çare araması zaman içerisinde saç ekimi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Özellikle ergenlik döneminde hormonal değişikliklerden dolayı hemen hemen herkeste görülebilen saç dökülme problemi ileri düzeye ulaştığında kellik noktasına kadar gidebilmektedir. Bu durum da ister istemez kişiyi psikolojik yönden etkileyerek, yetersiz olduğunu düşünmesine neden olmaktadır. Saç ekimi estetik midir yoksa ihtiyaç mı sorusuna cevap olarak her ikisini de kapsadığını söyleyebiliriz.

Saç Ekimi Kimlere Yaptırılmalıdır?

Saç dökülmesi probleminin ciddi noktalara ulaştığını düşünüyorsanız saç ekimı yaptıracağınız kurum ya da kuruluşlar arasından çok iyi bir seçim yapmanız gerekmektedir. “Merdiven altı kurum” diye tabir edilen kurumlarda fiyatı uygun olması amacıyla yaptırılacak saç ekim işlemlerinden sağlıklı sonuçlar alınamayacağı ortadadır. Bu bakımdan saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka uzman kurum ve kuruluşlardan birinden yardım almalısınız.

Saç Ekimi Tam Olarak Nasıl Yapılıyor?

Kıl kökü nakli olarak da tanımlayabileceğimiz saç ekimi işleminin yoğun bölgelerden alınan canlı köklerin seyrek bölgelere transfer edilmesi işlemidir. Son yıllarda geliştirilen yöntemler ile birlikte saç ekiminde doğal ve sağlıklı sonuçlar elde edildiği bilinmektedir. Saç ekimin yapılabilmesi adına kıl köklerinin alındığı bölgedeki kökler son derece sağlıklı olmalıdır. Genelde kulak arkası ve ense bölümünden alınan köklerin sorunlu bölgelere ekilerek, gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Saç ekiminin cerrahi bir operasyon olduğunu aklınızdan çıkarmamalı, bu işe ciddiyet ile yaklaşmalısınız. Saç ekimi konusunda hizmet alacağınız kurumun bu alanda profesyonel olup olmadığını iyice araştırarak, kararınızı vermelisiniz.

Saç Ektirme İşlemi Ne Kadar Sürer?

Saç ektirme işleminin süresini en iyi belirleyecek olanlar hizmet alacağınız kurumlar olacaktır. Profesyonel bir çalışma mantığı çerçevesinde saç ekimi için belirli seanslar ayarlanır ve belirlenen gün ve saatte gereken neyse yapılır.

Saç Ektirme Noktasında Neler Önemlidir?

Saçın sertliği, saç rengi, dalgalı ya da düz olması saç ekim işleminin sonucunu doğrudan etkileyebilen faktörler arasındadır. Estetik kaygılardan dolayı insanların sıcak baktığı bir işlem olarak karşımıza çıkan saç ektirme işlemi günümüzde oldukça gelişmiş bir yapıya kavuşmuştur. Teknolojinin gelişmesi tıp alanına da yansıyarak, çeşitli tekniklerin ortaya çıkmasına neden olarak, memnun edici bir düzeye gelmiştir.

Saç Ekimi Ameliyathanede mi Yapılıyor?

Tıbbı tecrübe ve sanatsal yeteneğin birleşimi olarak görülen saç ekimi işlemi her doktorun yapabileceği bir işlem değildir. Olabildiğince doğal bir görüntü elde ederek, gerçeğe en yakın yapay olmayan sonuçlar adına saç ekimi alanında uzman bir doktordan hizmet almak gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı İznine Dikkat!

Saç ekimi konusunda sağlık bakanlığından gerekli izinleri almamış kurumları kesinlikle tavsiye etmemelisiniz. Yapılacak en ufak yanlış bir işlem sonucunda dış görünüşünüz üzerinde rahatsız edici ve geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabilir. Bu bakımdan saç ekimi için doğru kurum seçimi her şeyden daha önemlidir.

Saç Ekimi Fiyatları Ortalama Ne Kadardır?

Birden fazla seans ile gerçekleştirilen saç ekimi işlemin ortalama fiyatları seans başı 1000 TL ile 2000 TL arasında seyretmektedir. Hizmet alacağınız kuruma göre; farklılık gösterebilen bir fiyat olduğundan sıkı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu fiyatın çok aşağılarına hizmet verebileceğini belirten firmalardan ise iyice ön araştırma yapmadan hizmet almamanızı önemle tavsiye ederiz.

Saç Ekimi Masraflarını Karşılayabilecek misiniz?

Saç ekimi yüksek fiyatlara sunulan özel bir hizmet olması nedeniyle öncelikle saç ekimi fiyatlarını araştırmalı ve bütçeniz elveriyorsa bu hizmeti alanında profesyonel bir kurumdan almalısınız.