Advertisement

Responsive Advertisement

Tereyağlı Katmer Tarifi

Tereyağlı Katmer Tarifi, Tereyağlı Katmer Nasıl Yapılır, Tereyağlı Katmer Yapımı, Tereyağlı Katmer Malzemeleri

Merhaba Bilgisultani kullanıcıları şimdiki yemek tarifimiz tereyağlı katmer tarifi, tereyağlı katmer hamur işi sevenler için güzel bir tarif tereyağlı katmer doyurucu bir hamur işidir. 1, 2 tane yediğiniz rahatlıkla doyarsınız ikindi çaylarında aksam yemeklerinde pazar günleri sabah kalvaltısında güzel gidebilir ama sabah sabah yağlı bişiler yemenizi tavsiye ederiz. Dokunabilir yerseniz bile az yiyin sonuçta bu bir hamur işi neyse daha fazla lafı uzatmadan yemek tarifimize geçelim.

MALZEMELER
  • 2-3 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket eritilmiş tereyağ
  • Tuz
Tereyağlı Katmer Tarifi
Tereyağlı Katmer Tarifi

Tereyağlı Katmer Tarifi

  • Bir yoğurma kabının içine unu koyup klasik hamur yoğurma işleminde olduğu gibi ortasını havuz gibi açalım.
  • Unun ortasına yaş mayayı, şekeri ve tuzu koyup azar azar su ilave ederek karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp mayalanması için bekleyelim.
  • Hamur mayalandığında küçük bezeler alıp yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız bezeleri unlu bir zeminde açalım ve açtığımız hamurların içine tereyağ sürüp rulo şeklinde sarıp sonra yuvarlayalım.
  • Tüm bezeleri bu şekilde içlerine yağ sürüp katlayalım.
  • Daha sonra ilk yaptığınız bezeden başlayarak katmerleri çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Açılan katmerleri tava ya da sac üzerinde arkalı önlü çevirerek kızartalım.
  • Kızaran katmerlerin üzerine tereyağ sürüp sıcak servis edelim.
Afiyet olsun…