Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Nasıl Yapılır ?
MALZEMELER
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı su
- 1 küçük çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN
- 300 gr. Kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Bir tutam maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber, çok az kimyon ve tuz
ÜZERİ İÇİN
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
- Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini havlu bir bez ile örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
- Tavanın içerisine soğan, biber, domates ve maydanozu ince ince doğrayarak alın.
- Üzerine kıymayı ekleyin.
- Sıvı yağını, baharatını ve tuzunu da atarak kavurmaya başlayın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 tane parça alın ve eliniz ile yuvarlayın.
- Mutfak tezgahında küçük servis tabağı kadar açın.
- Açılan hamurun içine iç malzemesinden koyarak hamurun yarısına dağıtın.
- Diğer yarısını ise üzerine kapatın.
- Kenarlarını bıçak veya rulet ile keserek kapatın.
- Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün.
- Isıtılmış fırında pişirin.