Advertisement

Responsive Advertisement

Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi

Mardin Yöresi Sembusek Böreği Nasıl Yapılır ?

MALZEMELER
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
İÇ HARCI İÇİN
  • 300 gr. Kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber, çok az kimyon ve tuz
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
ÜZERİ İÇİN
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
  1. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.
  2. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini havlu bir bez ile örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  4. Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
  5. Tavanın içerisine soğan, biber, domates ve maydanozu ince ince doğrayarak alın.
  6. Üzerine kıymayı ekleyin.
  7. Sıvı yağını, baharatını ve tuzunu da atarak kavurmaya başlayın.
  8. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 tane parça alın ve eliniz ile yuvarlayın.
  9. Mutfak tezgahında küçük servis tabağı kadar açın.
  10. Açılan hamurun içine iç malzemesinden koyarak hamurun yarısına dağıtın.
  11. Diğer yarısını ise üzerine kapatın.
  12. Kenarlarını bıçak veya rulet ile keserek kapatın.
  13. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün.
  14. Isıtılmış fırında pişirin.